Op deze pagina houd ik mijn portfolio bij. Zowel beleggingen via DeGiro, als Crypto’s via Bitvavo, Celsius.Network en Coinbase (Pro met Shrimpy.io als portfolio manager) , en P2P Leningen via Mintos en Crowdestor.

Updated: 30-11-2019.

 

Beleggingportfolio

Dit portfolio is grotendeels ETF’s, daarnaast aandelen voor maandelijkse dividend inkomsten en een (heel) klein gedeelte in obligaties.
De strategie met betrekking tot dit portfolio is maandelijks investeren in de ETF’s, het overige (en dat is afhankelijk van de markt) investeren in dividend aandelen. De dividend aandelen probeer ik in te delen in jaarlijkse spreiding, en dan posities uitbouwen dicht bij de ex-dividend datum.

 

Product Symbool/ISIN Aantal
ALTRIA GROUP INC. US02209S1033 10
AT&T INC. US00206R1023 8,
BAM GROEP KON NL0000337319 4,
CHATHAM LODGING TRUST US16208T1025 19
COCA-COLA COMPANY (THE US1912161007 10,
Kinder Morgan Inc US49456B1017 4
ING GROEP N.V. NL0011821202 5,
ISHARES B E AGG IE00B3DKXQ41 13
KPN KON NL0000009082 8,
MAIN STREET CAPITAL CO US56035L1044 12
OLD REPUBLIC INTERNATI US6802231042 5,
OMEGA HEALTHCARE INVES US6819361006 6
PFIZER INC. COMMON ST US7170811035 7
POSTNL NL0009739416 18,
ROYAL DUTCH SHELLA GB00B03MLX29 14
STAG INDUSTRIAL INC. US85254J1025 19
THINK GLOBAL EQ. NL0009690221 25
VANGUARD FTSE AW IE00B3RBWM25 27

Een board op mn Pinterest met de bedrijven is te vinden hier.

Wil je ook beleggen voor lage kosten? Zet de stap en ga er voor! Open een beleggingsrekening bij DeGiro en start met het maandelijks aankopen van bijvoorbeeld VWRL. Voor mijn eerdere ervaringen lees deze hier.

 

Mintos

Mintos-Overview

 

In het portfolio is het aantal uitstaande leningen 154.
De huidige return is: 10,73%

De primaire focus (de eerste auto-invest strategie) blijft maximaal termijn 3 tot 6 maanden met een investering tussen 10-15 euro per lening voor tussen 8-17%,

De backup is maximaal 3 maanden tussen 10-15 euro voor 8 en 13%
De derde is maximaal 3 maanden tussen 10-15 euro voor 8-17% op secundaire markt.
Alle strategien zijn met buyback garantie en minimaal platform rating B (A, A- enz).
Mintos-outstandig.png

 

Mee doen met Mintos, geef je hier op. Erg prettige passieve inkomsten! Meer weten over Mintos lees dan eerst mijn ervaring hier.

 

Crowdestor

Net begonnen bij Crowdestor. De eerste paar maanden, investering van 300 en opbrengst 1,40. Goed resultaat, de verwachting is dat deze alleen nog gaat groeien.

Crowdestor Portfolio

 

Wil je ook bij Crowdestor investeren? Lees mijn eerdere ervaringspost hier. Schrijf je dan in met deze link. Verdienen we er beiden aan en sponsor je dit blog ook een beetje. Waarvoor als vast dank!

 

Crypto Portfolio

 

Ik heb via Bitvavo mijn vaste online portfolio van crypto’s (BTC en XRP). Ik heb verder een portfolio bij Celsius.Network om rente te ontvangen om mijn HODL’s. Erg fijn wekelijks passief inkomen ontvangen op de crypto’s. Daarnaast heb ik zelf nog een cold wallet, erg tevreden over Ledger.

Verder heb ik bij Coinbase Pro in combinatie met Shrimpy.io ge-experimenteerd met  herbalanceer portfolio crypto’s. Dit heb ik tijdelijk gestopt door tarrief veranderinge.

De volgende coins zitten in mijn portfolio met de verdeling onderling tussenhaakjes:

BTC/Bitcoin (95%)
XRP/Ripple (5%)

Bij Celsius.Network heb ik tussen de 3 en 8,25% rente te ontvangen om mijn HODL’s.

Als je via deze link je portfolio bij Bitvavo opbouwt, is tot de eerste 1000 euro investering binnen 7 dagen na aanmelden, de transactiekosten gratis. (en je sponsort met 15% van de gemaakte transactie kosten dit blog). Zie meer detail het volgende Bitvavo blog artikel (https://blog.bitvavo.com/invite-friends-earn-rewards-bitvavos-affiliate-program/).

Benieuwd naar mijn ervaringen bij Bitvavo: lees hier meer over in deze post.

Benieuwd naar mijn ervaringen met crypto rente opties: lees hier meer over in deze post.

Benieuwd naar mijn ervaringen met Shrimpy.io: lees hier meer in deze post.

Het enige is het inleggen in Coinbase Pro. Met een overboeking duurt dit in sommige gevallen enige tijd, en de creditkaart heeft een flinke fee (daarnaast ben ik van mening dat je geen coins moet aanschaffen met een creditkaart waar debet rente op zit). Als ik bij wil storten doe ik dit momenteel door extra in te leggen bij Bitvavo (middels Ideal is dit gratis), en dan middels een opname deze verzenden naar de Coinbase wallet. Het enige is dat een aankoop transactie natuurlijk bij Bitvavo kosten heeft (en met taker versus maker op de exchange nog lager te maken), sowieso zijn deze lager dan de fee bij Coinbase voor het storten. Als je daarbij bijvoorbeeld XRP opneemt naar de Coinbase Pro XRP wallet, zijn er geen opname kosten. Let wel dat coins verschillende kosten hebben, dus geen opname kosten werkt bij een klein aantal coins. Zijn voor de fees: https://bitvavo.com/en/fees.

Verder moet je in de portfolio keuze (en grote) rekening houden met minimale trade grote en de fees op een exchange. Dat doet Shrimpy namelijk ook. Is er geen verschil, is de trade te klein of is de fee te hoog, wordt er geen trade uitgevoerd. Bijvoorbeeld op Coinbase PRO is voor LTC door de minimale trade .1LTC, dit werkt niet voor kleinere portfolio’s. Voor de limits zie: https://pro.coinbase.com/marketsLet op dat dit verschilt per exchange.

Denk bij het aanvullen van je portfolio ook aan Coinbase Earn. Coinbase Earn is waar je naast 50 dollar EOS, $50 XLM, ook nog BAT en DAI kan ophalen voor totaal 120 dollar. Die je dan makkelijk weer kan converteren naar BTC of wat je wilt. Alleen een account maken, een filmpje kijken (max 3 minuten) en een vraag beantwoorden. Je hoeft niet per se een rekening te koppelen om te storten. Converteren is zonder fee, verzenden of verkopen wellicht wel. Hier is een link voor Coinbase Earn EOS,  dat geeft mij misschien ook nog de resterende EOS.

Een derde kant van mijn crypto portfolio is het daadwerkelijk gebruiken. Zo heb ik shares gekocht in Equitity for Punks van Brewdog door te betalen met crypto. Rewards aandeelhouder, een setje Brewdog en kortingen. Geef je hier op. Details zie hier zo: https://efp.brewdog.com/equityforpunks/cryptocurrency

 

Investeren en Risico

Investeren brengt risico met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen dat investeringen en beleggingen ook (veel) minder waard kunnen worden, en je verliezen kunt hebben.  Investeer daarom alleen met wat je echt kunt missen, en niet nodig hebt als er onverwachtst wat gebeurd. Alle informatie in deze blog pagina betreft mijn eigen ervaringen, en geen professionele beleggingsadvies.